De renovatie van onze boerderij.

vrijdag 7 december 2012

Tegenslag

De verbouwing gaat door met als logisch gevolg dat we weer nieuwe foto's hadden gekregen. Hiermee werd zichtbaar dat de voorbereidingen voor de nieuwe vloeren waren aangevangen.


Op de foto is de witte isolatielaag die onder de vloer komt duidelijk zichtbaar. Het piepschuim wordt afgedekt met een niet vochtdoorlatende folie waar nu een netwerk op is gelegd om het goed op z'n plaats te houden.
Behalve dat men begonnen is met de vloeren, heeft men inmiddels ook alle ramen verwijderd. Dat betekend dat de nieuwe ramen nu zover klaar zijn, dat ze in elkaar gezet kunnen worden. Maar in de oude ramen zaten ook tralies en die willen we ook weer in de nieuw hebben. Die zijn nog goed  en  worden dus hergebruikt. Nadat de ramen met kozijnen in elkaar gezet zijn kunnen ze geverfd worden en daarna geplaatst, Dat is dus nog even wachten.



Nu alle ramen er uit zijn heeft de loodgieter zijn werkzaamheden tijdelijk opgeschort om diefstal van de diverse materialen te voorkomen.
De container voor het puin is inmiddels ook gearriveerd en wordt gevuld met de berg puin achter het huis.


Terwijl we de foto's aan het verwerken zijn in ons digitale fotoarchief krijgen we van Con een mailtje met de titel: schoorsteen.
De mail vangt aan met: "Helaas iets minder goed nieuws".
Blijkbaar is de schoorsteenveger geweest om alle rookkanalen te reinigen en te keuren, want de rookafvoer die wij wilde gebruiken voor onze cv-ketel is afgekeurd.

Ja, dat is dan dikke pech want voor het maken van een nieuwe schoorsteen is een vergunning nodig. Gelukkig neemt Con geen afwachtende houding aan en maakt gelijk een afspraak met een architect die voor de benodigde bouwtekening zal moeten gaan zorgen die met de aanvraag voor de vergunning mee moet.
Ja, het kan gebeuren.
Er van uitgaan dat er geen tegenslagen te verwachten zijn is eigenlijk een utopie.
Dat hebben we dan ook niet gedaan en het vertraagt alleen de voortgang gedeeltelijk, want er is elders in het huis nog voldoende te doen.
Het gaat voorlopig minimaal een week duren voor we meer te horen krijgen.