De renovatie van onze boerderij.

zaterdag 22 maart 2014

Voorjaar in Hongarije 2014

Omstreeks 9 uur zouden de verhuizers, die uit Den Haag moesten komen, voor de deur staan. Het bleek een uur eerder. Drie man sterk.
Gelukkig waren wij daar op voorbereid en leverde dat geen noemenswaardige problemen op. In een mum van tijd stond het hele huis op zijn kop. De dozen waren het eerst aan de beurt om ingeladen te worden en werden verzameld in de gang.
De auto was groter dan wij hadden verwacht.
















Nadat het grootste gedeelte van de dozen geladen was bleek dit in de auto nauwelijks zichtbaar.
Ook het ingeschatte tijdstip van vertrek was aanzienlijk vroeger dan in eerdere planning. Wij hadden ingeschat dat ze om 13.00 uur klaar zouden zijn en hadden de afspraak bij de notaris voor de overdracht om 14.00 uur laten maken.
Gezien de kruissnelheid van de vrachtwagen, met een gemiddelde van 75 km/h, zouden wij hen wel weer inhalen, maar dat was nu maar de vraag. Wij vertrokken uiteindelijk pas om 14.40 uur en toen waren de verhuizers al ruim 3 uur op weg. Nu maar hopen dat wij hen nog konden inhalen.
Onze reis verliep spoedig, maar dat konden de verhuizers niet zeggen. Ze kregen een lekke band en daar bleek een groter probleem achter te zitten. Ze kregen namelijk de moeren van het wiel niet los en hebben 6 uur op hulp moeten wachten.
Toen wij de volgende dag rond 19.00 uur aankwamen waren de verhuizers er dus nog niet. Om 22.00 uur belde ze ons op met de toelichting voor hun vertraging. Ze hadden op dat moment nog een 150 km te gaan en zouden pas op woensdag aankomen. ook dit liep anders. Ze waren toch maar door gereden en hadden de wagen voor ons huis geparkeerd en stonden dus al oom 8.00 voor de deur met de mededeling dat ze wilde gaan lossen.

Deze zien wij niet meer terug
Na aankomst was onze inboedel in een mum van tijd in het huis geplaatst en de auto leeg.
Rond 11.00 vertrokken de verhuizers weer richting NL.
Op de grootte stukken na is alles tijdelijk in de logeerkamer geplaatst.
De kamers zijn zo groot dat alles er in lijkt de verdrinken. Ruimte genoeg om de dozen op inhoud te selecteren en groeperen.
De grote stukken in de woon- en slaapkamer.

 Ook de keuken had gelijk enige vulling met onze eethoek

Vlak voor ons vertrek had Antoinette van haar werk een afscheidscadeau gekregen om al het Nederlandse goed in het vreemde Hongarije vooral niet te vergeten.

We hadden het na aankomst eigenlijk gelijk al druk. Zorgverzekering regelen, auto kenteken wijzigen. Telefoon, internet en tv aansluiting regelen.
Het uitpakken heeft een flinke vertraging opgelopen, omdat de pas gelegde parketvloer erg gevoelig bleek voor al het vocht wat nog in het huis aanwezig was. Na het stoken van de verwarming ging deze namelijk bol staan, met als gevolg dat er van inrichten niet veel terecht kwam. De dozen bleven vol omdat we de kasten niet konden vullen of niet op de gewenste plaats konden zetten.
De aannemer gaat de vloer zo snel mogelijk aanpassen en wij hopen daarna een echt bewoonbaar huis te hebben.
Ons weblog had enige vertraging omdat het plaatsen van de foto's niet lukte.
Wordt vervolgt!