De renovatie van onze boerderij.

zondag 20 september 2015

Teleurstelling

Eindelijk verder. Dat hadden wij gedacht.
László die ons met de verbouwing tegen een redelijke vergoeding geholpen heeft, heeft het nu volledig af laten weten.
Hij is niet verder gekomen dan het het herstellen van het stuckwerk in het huis.
De Lukács Renova Kft. H-7964 Csányoszró, Petőfi Sándor utca 40 blijkt mogelijk door persoonlijke problemen  dusdanig klem komen te zitten dat hij niets meer van zich laat horen.
De telefoon wordt niet meer opgenomen en op de e-mails wordt niet meer gereageerd.
Kortom: onbetrouwbaar (megbízhatatlan)  geworden. Als je als lezer details wilt weten laat het dan maar weten.
Wij zitten met de gebakken peren in de vorm van een dak boven het terras dat niet af is met een ontbrekende dakgoot en een terrasvloer waar we de ontbrekende stenen niet van kunnen vinden. Een halve afgemaakte opbouw. De overige klachten gaan we maar niet opsommen.
Hij heeft ons inmiddels een jaar lang met verschillende smoesjes aan het lijntje gehouden en dat zijn we nu meer dan zat.
Het begrip voor zijn situatie is op.
Voor de lezers die hem dachten te kunnen gebruiken,
Eén advies: http://www.lukacsrenova.hu
Niet gebruiken om teleurstelling te voorkomen. op zijn website staat vermeld dat er garantie is op al zijn werk, maar gebleken is dat dat alleen van toepassing is tot er afgerekend is.
Het zoeken naar een vervanger wil vooralsnog niet vlotten.

Wij zijn inmiddels met hulp van een Hongaarse buurman begonnen aan het plaatsen van een hekwerk om, wat wij de cultuurtuin noemen.
Dit gedeelte is inmiddels helemaal klaar
Het achterste deel wordt min of meer een wilde tuin.
Tussen de zwarte palen komt een afsluitbaar hek.

Ook wij weten nu hoe hard de Hongaarse bodem kan zijn. Ja, als beton. Vele emmers water zijn nodig om de leem te verzachten en de gewenste diepte te verkrijgen voor de betonpalen. De werkzaamheden verlopen dus alles behalve snel.


De regen die inmiddels ook gevallen is, is een goede bijdrage en scheelt ons het dragen van nog meer emmers water.

Toen wij het huis kochten stonden er verschillende hele grote buxussen. Na wat snoei correcties leek het er op dat wij er nog langer plezier van konden hebben. Maar helaas de Buxusmot had de oude stuiken ook ontdekt en voor wij het merkte was het grote kwaad al geschied. Er was nog maar één oplossing: Afzagen en verbranden, met als gevolg een flinke kaalslag.